Et stigende problem rundt omkring i de danske hjem juleaften er, at folk spiser for meget julemad, ja lige frem overspiser. I nogle tilfælde må folk indlægges, fordi de ikke har kunnet styre sig, når det gjaldt de brunede kartofler, flæskesværene og den lækre sovs. Hvis du gerne vil undgå at tilbringe årets største aften på sygehuset, så læs med her og få gode råd til at undgå overspisning.
Deciderede indlæggelser hører til sjældenhederne, men det sker hvert år. Derimod har vagtlægerne travlt med at vejlede forspiste borgere, der jamrer over mavesmerter og forstoppelse.
Foretag en afledningsmanøvre
Hvis uheldet er ude, og du har spist for meget, kan det være en mulighed at lægge sig ned og prøve at flytte fokus fra mad til sport fokus. Da glemmer man hurtigt, at man havde ondt i maven, og inden man får set sig om, er man klar igen og kan være med til at danse om juletræ, pakker gaver op, måske en bold, og hygge sig sammen med de andre.
For at forebygge denne situation, kan du følge de simple råd om at spise mindre portioner og tygge maden grundigt, inden du synker. Husk at drikke godt med vand under måltidet. Ofte er man sulten, når man sætter sig til julemiddagen, men alligevel kan det altså være værd at være opmærksom på tempoet og ikke spise for hurtigt.
Slutteligt kan du overveje, om du skal spise portion nummer to, eller om det går at sige stop efter den første. Der skal trods alt også være plads til risalamande, og den ligger tungere i maven, end de fleste er klar over. Også her gælder det om at tage små portioner, men i modsætning til anden og flæskestegen skal der lige i dette tilfælde ikke tygges igennem, for tænk hvis du fik mandlen!