Når man driver et erhverv, går det oftest hurtigt i hverdagen. Kunder kommer med henvendelser, ordrer skal varetages og produktionen skal følge med. Som selvstændigt erhvervsdrivende har man rigeligt med arbejde i at holde dette maskineri kørende. Desværre er det ikke altid, at tingene går som planlagt. Det uventede kan altid ske. For at få tryghed i dette er det vigtigt med en erhvervsforsikring. Det vil give ro i maven til den selvstændigt erhvervsdrivende, så der kan komme fuld fokus på de arbejdsopgaver som dukker op i løbet af ugerne.

En erhvervsforsikring giver dobbelt tryghed

Det er ikke kun overfor den erhvervsdrivende, at en erhvervs forsikring giver en tryghed. Det er ligeledes en sikkerhed og en tryghed overfor kunderne. Driver man f.eks. en massagevirksomhed, så tænker man måske ikke over at kunden ville kunne snuble på vej ind ad døren. Hvis det dog sker, så er det her at en erhvervsforsikring er en god idé. 

At sikre fremtiden for virksomheden

En erhvervsforsikring vil desuden sikre fremtiden således, at hele korthuset ikke falder sammen, hvis et uforudset uheld forekommer. Hvis man derimod ikke har en erhvervsforsikring, så er der en risiko for at virksomheden ikke kan klare det økonomiske stød, som opstår ved det pågældende uheld. En erhvervsforsikring laver således en margin omkring virksomheden, hvor den ville være forsikret mod denne uforudsete turbulens.

Disse uforudsete hændelser kan være alt fra vandskade, indbrud, brand – eller sågar en pandemi som vi har oplevet i nyere tid. Dette viser, at fremtiden altid er usikker. Dermed må man sikre sin virksomhed i nuet, således at den netop kan klare sig i fremtiden. For enhver ejer af en virksomhed er det altid det mest ansvarlige valg.

Mange typer af forsikringer

Der findes mange typer af forsikringer at vælge imellem. Eksempelvis en arbejdsskadeforsikring, som dækker, hvis en medarbejder er ude for et uheld i arbejdstiden. Derudover er der også en arbejdsskadeforsikring, som eksempelvis dækker, hvis en bil bliver beskadiget under arbejdstiden. En erhvervssygdomsforsikring dækker en given erstatning til medarbejderen, såfremt der opstår en sygdom, der er forårsaget af arbejdet. En bygningsbrandforsikring dækker, som navnet antyder, eventuelle brande, eller sågar lynnedslag og eksplosioner på virksomhedens lokaler og materiel. Alle disse vil ruste virksomheden til en fremtid, der altid er usikker, men hvor virksomheden gerne vil have en eksistensberettigelse år efter år.